KRISTIANSAND: Fram til 28. januar stenges tunnelen. Ved den første "kolonnekjøringen" klokken 00.00 natt til tirsdag, stod mellom 20 og 30 biler i kø på landsiden. På øysiden stod ti biler i kø.

Inne i tunnelen pågår vedlikeholdsarbeid.

— Vi har fått et pålegg om at vi må montere videoovervåkning i tunnelen og det er det som nå vil bli gjort, opplyser Jan Øyvind Pedersen i Statens vegvesen til fvn.no.

I alt skal man montere 39 videokamera.

Tunnelen vil bli stengt klokken 23.00 i kveld og åpnes opp igjen klokken 06.00. Slik vil det være hver dag frem til den 28. januar 2011. — I dette tidsrommet vil tunnelen åpnes for trafikk med følgebil hver hele time, sier Pedersen.

Busstrafikken skal gå tilnærmer normalt i perioden som arbeidet pågår.

(Les mer under bildet)

STENGES: Man skal montere 39 videokameraer i Flekkerøytunnelen og den blir derfor stengt på nattestid fremover. Foto: Arkivfoto (Tormod Flem Vegge)

Også Vestervegtunnelen vil bli stengt for vedlikehold.

Tunnelen vil bli stengt for trafikk fra 04. januar til 31. januar 2011 fra klokken 23.00 til 06.00, men dette gjelder ikke nettene mellom fredag og søndag.

Sørlandsruta sin avgang klokken 23.00 vil bli sluppet igjennom tunnelen. Øvrige busser vil etter klokken 23.00 kjøre til Festningsgata, inn i tunnelen og vestover på høybroa. Da blir det bare stoppene på Jernbanebroa og Bellevue (ved Arkivet) som ikke blir betjent.

Omkjøringen vil bli skiltet.