KrFs Anita Christensen nektet å legge ned Vigmostad skole og holdt et flammende innlegg til forsvar for nettopp det. Foto: Jarle R. Martinsen

LINDESNES: Det skjer bare et år etter at skolen forrige gang var truet av nedleggelse.

14 stemte for skolen, sju stemte mot. Det var Venstres fire stemmer som sørget for videre drift. Mens de ellers samarbeidet med Høyre og Pensjonistpartiet angående budsjettet, sørget de altså for flertall for å bevare skolen:

— Det blir lengre skolevei ned til Vigeland der elevene møtes av et mye større miljø. Det blir en stor overgang, sa Kjell Olsen (V).

Han viste til at antall lærere totalt sett blir redusert, og at det også vil ramme elevene på Nyplass barneskole. - Dessuten vil en nedleggelse ramme barnehagen i bygda, sa han.

Engasjert

Minst like engasjert var KrFs Anita Christensen. Hun leste opp et opprop fra et folkemøte på Vigmostad som mente seg mobbet av kommunen når de igjen måtte kjempe for skolen sin.

Og like ildfull var Ivar Lindal (KrF).

— Nå må skolen på Vigmostad få ro. Skal de fortsatt harseleres med år etter år, spurte han.

Thor Gilbertson fra Pensjonistpartiet ville ikke beholde skolen, han mente økonomien ikke tillater det.

Eiendomsskatt

Den andre store saken under budsjettet var innføring av eiendomsskatt. Kommunens katastrofeøkonomi har gått fra ille til verre etter underskuddet på 28 millioner kroner i 2008. Bare fire millioner kroner har blitt banket ned på dette siden da. I høst kom nye sjokktall da 20 millioner kroner kom i ekstrautgifter neste år.

Til tross for at flere av partiene sa bombastisk nei til skatten i valgkampen, ble de nå tvunget til nettopp dette. Fra neste år eiendomsskatten i kommunen.