KRISTIANSAND: I mars i fjor ble syv personer dømt i Kristiansand tingrett for sin befatning med cirka 15 kilo amfetamin som ble funnet i skogen mellom Auglandstjønn barnehage og Grimsvannet.

Da lagmannsretten skulle behandle ankesaken i juni, falt avgjørelsen bort for to av de som ble domfelt i tingretten. Den ene, en 38 år gammel mann, gikk løs på sin forsvarer etter at lagretten hadde kjent ham skyldig. Saken mot ham kom opp på nytt igjen i august. Mannen ble også da dømt.

Under lagmannsrettens behandling av saken i juni, kunne ikke den ene av de tiltalte møte. Det var hovedmannen som solgte amfetaminpartiet. Han ble for øvrig også dømt i lagmannsretten til 15 års ubetinget fengsel. Hovedmannen er senere avgått ved døden.

En 38 å gammel mann fra Kristiansand ble i tingretten dømt til fengsel i ni år. Saken mot ham ble også utsatt i lagmannsretten i august, og er nå til endelig behandling. Utsettelsen skyldtes hovedmannens fravær, og fordi 38-åringen mener at han ikke skal dømmes etter den tiltalen som er reist mot ham.

Straffesaken mot 38-åringen kjøres derfor med full bevisføring og med jury. Det er avsatt seks dager til behandling av saken, som startet tirsdag.