Seieren var tunghentet, men av det viktige slaget og betyr at Sverige har sikret seg annenplassen i EM-kvalifiseringens gruppe E. Svenskene har mulighet til å bli beste toer, men ubeseirede Nederland kan sette en stopper for det i den siste kampen i Sverige tirsdag.Gultrøyene fikk en kjempestart på kampen da midtbanemannen Sebastian Larsson skar gjennom Finland-forsvaret med et perfekt løp etter åtte minutter. Han fikk en strøken pasning fra Kim Källström og gjorde ingen feil alene med keeper.

Hjemmelaget var absolutt med på notene og spilte bra fotball i første omgang, men vanskelige spilleforhold og en solid svensk forsvarsmur hindret finsk scoring før pause.

Også i annen omgang ble det knallstart for Sverige. Venstreback Martin Olsson spilte opp og ble med inn i feltet. Fra høyrekanten slo Larsson inn mot superstjernen Zlatan Ibrahimovic, men kapteinen traff keeper fra vanskelig hold. På returen var Olsson våken og dyttet ballen over mållinjen til 2-0. Joona Toivio sørget for ny spenning med sin 1-2 redusering etter 73 minutter. Han kriget mot Olsson og Källström i feltet om et innlegg fra høyre. Det var vanskelig å se hvem av de tre som var sist på ballen, men for Toivio var det viktigst at den gikk i mål. (©NTB)