NY SJEF: Fylkesordfører Terje Damman (H) i Vest-Agder. FOTO: TORBJØRN WITZØE Foto: Torbjørn Witzøe

KVINESDAL: Jeg håper på et godt og konstruktivt samarbeid med alle partier til beste for hele Vest-Agders befolkning.

Det var Terje Dammans første hilsen til det nye fylkestinget, etter at han på det konstituerende møtet på Utsikten Hotell i Kvinesdal overtok ordførerkjede og -klubbe fra Thore Westermoen.

– Kjære Terje. Det er med stor tillit jeg overrekker deg kjede og klubbe, og ønsker deg velkommen som fylkesordfører i Vest-Agder. Vi kjenner deg som en kunnskapsrik og pålitelig hedersmann. Vi er trygge på at du vil lede fylkestinget og representere fylkeskommunen på en svært god måte. Jeg ønsker deg Guds velsignelse og all mulig lykke i din nye gjerning som øverste tillitsvalgt i Vest-Agder, sa Thore Westermoen som selv ble valgt til ny varaordfører etter Toril Runden (Ap).

Skolesatsing

I sin avskjedstale gjorde Thore Westermoen et poeng av at Terje Damman overtar styringen av en fylkeskommune med økonomisk orden.

Han trakk fram at det de siste fire årene er blitt investert én milliard kroner i nybygg og utbedringer av fylkeskommunale skolebygg.

Vest-Agder har ifølge Thore Westermoen i dag et godt utbygd bredbånd og en kollektivtrafikk som viser en god utvikling. Av store uløste oppgaver som fylkestinget står foran trakk han fram samferdsel, miljø— og klimautfordringer og utjevning av levekår.

Mange nye

21 av de 35representantene i fylkestinget er nye, noe som betyr at 60 prosent av de folkevalgte er skiftet ut etter valget.

Det nye fylkesutvalget har sju nye representanter, mens fire også var med i forrige periode. Det nye fylkestuvalget ser slik ut: Terje Damman (H), Sally Vennesland (H), Svein Bringsjord (H), Toril Runden (Ap), Nils Harald Rennestraum (Ap), Anne Aglen Bystadhagen (Ap), Thore Westermoen (KrF) , Oddny K Omdal (KrF), Christian Eikeland (Frp), Rolf Hugo Williamsen (Frp) og Anne Margrethe Larsen (V).