KRISTIANSAND: — Bare i løpet av ett døgn har vi fått inn tre nye henvendelser fra folk som ønsker å benytte seg av arbeidskraften til tiggerne. Nå har vi sju jobber i gang, så dette er et veldig godt tegn, sier Christoforos Schuff.

Fredag skrev Fædrelandsvennen om den ortodokse presten som hjelper rumenske tiggere med å få jobb. Samme dag delte han ut nye arbeidsformidlingsskilt til tiggerne i Markensgate.

- Vi vil heller jobbe

— Hittil har jeg delt ut femten skilt, og mange av tiggerne har spurt om å få flere til de andre familiemedlemmene sine, sier Schuff.

Familien Miclescu er glad for de nye skiltene Schuff har laget til dem.

— Vi vil heller jobbe enn å sitte på gata, så jeg er svært takknemlig for de nye skiltene vi har fått, sier Maria Miclescu, og setter opp det laminerte skiltet foran seg

Håper på flere

Til sammen har Christoforos Schuff trykket opp omkring 30 skilt til byens tiggere.

På skiltene oppfordres det til å kontakte nettstedet romfolk.no, som formidler arbeid til tiggerne fra Romania.

Nå håper han at flere av byens innbyggere vil benytte seg av tilbudet.

— I utgangspunktet tar de alt de får, men jeg håper at det etter hvert vil ligge mindre desperasjon i valg av jobber. Hittil har vi hatt både kvinner og menn til å male hus, gjøre hagearbeid og andre strøjobber i flere kommuner. De fleste som oppholder seg her, ønsker å ha et ryddig arbeidsforhold. Selv om de er fattige, jobber de hardt og har en utrolig arbeidsevne, forklarer den ortodokse presten.

Fremover vil han jobbe videre med å registrere samtlige tiggere som arbeidstakere for å forsikre dem regulerte lønnsforhold.