Er du enig i at Markens er kjedelig? Delta i debatten nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: – Markens mangler hygge og små butikker. Det er blitt en kjeller hvor blomster og hygge er plassert i tredje og fjerde etasje. Nede på gatenivå er det mørkt, trist og grått. Markens gate er voldsomt kjedelig, sier Astrid Bekkenes.

Under gårsdagens bystyremøte fremmet Venstre et forslag om å gjøre deler av Skippergata til gågate.

Forslaget fikk bare 6 av 47 stemmer. Det hindret ikke Bekkenes fra å gå til frontalangrep på byens handlegate.

– På de travleste dagene går du i kø. Det er så dyrt å leie der at det er plass til nesten bare kjedebutikker. Mangfoldet er borte. Jeg har pratet med flere som har måttet gi opp butikkdriften fordi lokalene kostet for mye. Jeg frykter at stadig flere lokaler får «til leie»-skilt i vinduene, sier Bekkenes.

Alternativ

Hun savner flere konditorier, mer blomster og flere sitteplasser. Hun peker på sidegatene og mangfoldet som finnes der:

– Jeg ønsker at det skal finnes en alternativ gågate til Markens. Straks du kommer ut av Markens, finner du det jeg etterspør. Derfor synes jeg det er trist at ikke bystyret gikk inn for deler av Skippergata som en prøveordning.

– Men er ikke dette bare en konsekvens av at markedet bestemmer prisen?

– Jo, men det er likefullt synd fordi Markens har endret karakter de siste årene. Det er det vi vil gjøre noe med. Som politikere har vi mulighet å skape alternativer, sier Bekkenes.

Gatetun

Venstre fikk lite støtte i tankene sine om å gjøre Skippergata til en sone for gående. Flere anerkjente behovet, men få var villige til å stemme for en slik løsning. Rune W. Rasmussen fra Frp kom Bekkenes i møte ved å foreslå bredere fortauer og flere begrensninger for kjøretøy i deler av Skippergata. Et såkalt gatetun. Også dette forslaget falt.

– Jeg kan ikke skjønne at det er noe problem at folk går i kø i Markens. Det er jo slik vi vil ha det. Det er jo det vi har denne gata for, sier Hans Otto Lund (H).

Trøbbel

Han har lite sans for at køproblematikk brukes som argument for å gjøre flere gater til gågater. Det har heller ikke Frps Steinar Bergstøl Andersen.

–Jeg har pratet med næringsdrivende i byen. Mitt inntrykk er at det er politiske partier som Venstre som lager trøbbel for de næringsdrivende i byen. Kø i Markens er kjempegøy. Jeg liker å gå i Markens når det er veldig folksomt der, sier Andersen.

Hva mener du? Si din mening: