FOTO: Politiet

KRISTIANSAND: — Vi la merke til mannen i det han kom inn i butikken. Han hadde en pose som vi syntes virket veldig mistenkelig, sier ansatt ved Elkjøp, Jonny Helle, til fvn.no.

Det er ikke uvanlig at butikktyver rigger i stand spesialposer, som er preparert med aluminiumsfolie, for å kunne gå gjennom sensorer med tyvgodset uten at alarmen begynner å ule.

— Slike poser er noe som etter hvert er godt kjent for oss i bransjen. Det er noe vi er oppmerksomme på, og det var en slik pose vi mistenkte at han hadde med seg inn i butikken, forteller Helle.

De fulgte derfor nøye med på litaueren på overvåkningskameraene i butikken, og da han forsøkte å legge et Sony speilreflekskamera til 7500 kroner i posen fikk de det med seg.- Men han må ha skjønt av vi fulgte med på ham, for like etterpå tok han kameraet ut av posen og forsvant ut av butikken, sier Helle.

Men han kom ikke langt før han ble stoppet av de ansatte. Litaueren ble så holdt igjen på stedet til politiet kom og pågrep ham.

— Vi har pågrepet en litauer som forsøkte å stjele et kamera fra Elkjøp, bekrefter etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland.

Mannen sitter nå foreløpig i arresten i påvente av avhør.

— Vi sjekker også om han vært på ferde flere plasser i Norge, og om han har noe historie hos politiet i Litauen, sier Nesland.

FOTO: Politiet