Prisen på eiendommen er på nærmere 6,5 millioner kroner ¿ hvorav om lag 2,3 millioner kroner skal belastes kloakkrenseanlegget.

Det var en noe overrasket, men svært glad ordfører Lars Lauvhjell som før helgen fikk beskjed om at direktoratet hadde bestemt seg for å yte et tilskudd på 1,5 millioner kroner til kjøp av denne praktfulle eiendommen. I kommunens finansieringsplan lå riktignok dette tilskuddet innbakt, men ordføreren var likevel ikke sikker på at søknaden fra kommunen ville bli innvilget i sin helhet.Prioritert

Men i direktoratet ble Risør og Randvik prioritert ¿ først og fremst fordi det her var snakk om en eiendom som ligger tett inn til store boligområder, og som har store friluftsmessige interesser for allmennheten.

For Risør kommune er kjøpet av Randsvik med dette nærmest blitt ¿god butikk¿. Av de vel 6 millioner kroner man har betalt for området, skal kloakkrenseanlegget belastes med om lag 2,3 millioner kroner. Nå får man et tilskudd på 1,5 millioner, og i finansieringsplanen inngår dessuten salget av Caspersens ferieeiendom, som utvilsomt vil gi en del kroner i kommunekassa.Hyttetomter

Familien Caspersen har tidligere fått tillatelse til å bygge seg fire hytter i området. Det blir imidlertid neppe aktuelt for kommunen å selge disse, selv om man i dag kunne fått en meget god pris for disse tomtene.

¿ Jeg tror ikke dette er noen problemstilling i det hele tatt, sier rådmann Odd Eldrup Olsen, og viser til at man her har fått 1,5 millioner for å sikre friluftsinteressene for allmennheten, og at man nå skal føre en meget restriktiv linje med hensyn til hyttebygging i strandsonen.

¿ Men Caspersens feriehus vil bli solgt?

¿ Ja, og det har vi også forutsatt i finansieringsplanen, sier rådmannen.