lindesnes: Den ukjente svensken lokket med rekordraske 200 arbeidsplasser, skulle satse 100 millioner på 15 måneder og bygge fabrikk for betonglektere og båtmotorer.

Samtlige ble trollbundet av planene. I stedet ble Tingbrands eget selskap malt i knusekverna. Alt ble satt over styr, og selskapet røk på en dundrende konkurs med 33 millioner kroner i minus. Samtlige av svenskens fem selskaper raste sammen som korthus og de samlede krav havnet på over120 millioner kroner.

Tingbrand Naval AS på Spangereid maktet bare å sprenge ut 120.000 tonn stein. Tilbake lå den isønderskutte halvøya med 780.000 tonn stein og skjemmende sår.

På åpen gate i Mandal gikk i 1993 et par av Tingbrands kreditorer til angrep på ham. Tingbrand svarte med å anmelde dem for kidnappingsforsøk.

I kjølvannet av konkursene rømte Olof Tingbrand til Latvia, etterlyst av Interpol og fanget i Sverige etter mange måneder på rømmen. Deretter ble konkursbaronen stilt for retten og dømt til åtte måneders fengsel for økonomisk kriminalitet.