Nominasjonsmøtet er på mandag, men etter hva Fædrelandsvennen forstår har Omdal blitt spurt om å toppe forslaget til lista.

Til Fædrelandsvennen sier han følgende:

— Jeg er blitt spurt om å stille på lista, og har sagt ja.Hvor plasseringen blir, er det flere organer i partiet som skal mene noe om.

Til byen

Venndølen var i 16 år ordfører i Iveland, og ble nylig småbruker på Skråstad i Kristiansand. Han startet da også i ny jobb som rådgiver hos Fylkesmannen i Vest-Agder. Men nå er det også tilbake til politikken, etter fire år utenfor manesjen.— Jeg er veldig fornøyd, og setter veldig pris på å bli spurt, og å kunne komme tilbake. Det skal bli veldig gøy å drive valgkamp for Sp.

Fikk en telefon

I starten av januar uttalte Omdal til Fædrelandsvennen at han ikke hadde planer om å bli Senterpartiets mann i Kristiansand bystyre. Men like etter den uttalelsen kom telefonen fra Kristiansand Senterparti.

— Planen var å være litt forsiktig i en ny kommune, og ikke buldre og herje sånn veldig.

— Og så ringte telefonen, og jeg ble spurt om jeg ville stå på lista. Da måtte jeg si ja. Jeg satt 24 år i kommunen i Iveland, og har vært Sp-medlem i 40 år, sier Omdal.

Fire år utenfor politikken ble nemlig lenge nok.

— Jeg har prøvd å roe ned, men det ble vanskelig. Det er mange yngre krefter i Sp, og i Kristiansand opplever de økning i medlemstallet. Jeg har lyst til å løfte bypolitikken til partiet, sier han.

Har troa

Sp har ikke vært representert i bystyret i denne perioden, men Omdal har god tro på at partiet blir representert etter høstens valg.

— Får vi fram politikken vår så er det stor sjanse for at vi kommer tilbake. Det er bare én periode vi ikke har vært inne, sier han.

Og hans politiske visjoner?

— Jeg vil være opptatt av det menneskelige, og fellesskapet. Mobbing i skolen, og 900 fattige i Kristiansand, har jeg merket meg i det siste. Jeg vil være en stemme for de svake i samfunnet.Han ramser også opp allmenn tilgang til lokal matproduksjon og andelslandbruk, og utvikling av samarbeidet mellom knutepunktkommunene som saker han vil være opptatt av.

Leder av nominasjonskomiteen, Nils Aurebekk, sier dette:

— Det er på nominasjonsmøtet at listen offisielt blir satt opp, men jeg kan si at Omdal er en kapasitet vi setter stor pris på, og jeg håper at han havner høyt på lista.