Klokken 16.27 fikk politiet melding om at en gruppe skiløpere er værfaste på Hovden.

— En gruppe på cirka 20 personer er værfaste i Auversvatn-løypa. Skal være godt kledd, men ønsker hjelp til å komme ned, opplyste operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt.

Snøscootere rykket ut

Hovden Fjellredningsgruppe, som er underlagt Setesdal brannvesen, rykket ut med fire snøscootere.

— Det er ikke meldt om skader på noen i følget, opplyser Kleivane.

Ved 17.20-tiden opplyste politiet at fjellredningsgruppa kjører de værfaste i puljer ned til Hovden Fjellstoge, cirka tre kilometer nord for Hovden sentrum.

Skoleelever

Lensmann Dag Hovden ved Bykle og Valle lensmannskontor sier til Fædrelandsvennen at det er ei gruppe med skoleelever og tre-fire fjellvante ledere som har bedt om hjelp.

— Ei gruppe skoleelever har kommet ut i ruskete vær. Fjellredningsgruppa på Hovden henter dem. Det skal være 3-4 erfarne ledere som er fjellvante i gruppa, sier Hovden.

Det var ifølge politiet ei gruppe med engelske skoleelever i alderen 14-16 år som var værfast. Ved 18-tiden var alle hentet ned av fjellredningsgruppa.

Frøs

Brannsjef Jerry Remme i Setesdal brannvesen bekreftet at de ble bedt om bistand.

— Det er noen som fryser litt, men de skal ikke være helt forfrosset. Det går merket løype inn til dem. Derfor virker det i utgangspunktet som at det holder å sende inn fire scootere til å lede gruppa trygt ut igjen, sa Remme ved 17-tiden.