— Vi vet ingenting fordi Color Line ikke har gitt noen opplysninger siden vi kom hit. Det er pinlig lite informasjon fra Color Lines side, sier nettjournalist i Fædrelandsvennen som er en av de værfaste i Danmark.

Sammen med 1700 andre passasjerer måtte han komme seg fra Hirtshals til Frederikshavn, hvor ferga skulle gå klokka 18.00. I utgangspunktet skulle den gått klokka 13.45 fra Hirtshals.

— Klokka tre ble vi bedt om å kjøre, og vi måtte være i Frederikshavn senest klokka 17.00. Båten skulle gå klokka 18.00, men nå er klokka 18.20 og vi har ikke hørt noe. Vi har sett at ferga prøvde å legge til kai en gang, men gikk ut igjen, fortsetter han.

— Hvor stor er tålmodigheten nå?

— Informasjonsbehovet er stort når vi sitter her time etter time. Tålmodigheten hadde vært stor den hvis vi hadde visst status. Men når vi ikke får noe informasjon føles minuttene mye lengre og frustrasjonen blir stor, sier Møllen.

Når fædrelandsvennen ringer Color Line og konfronterer dem med situasjonen i Frederikshavn, vet ikke markedssjef Odd Grønberg hvordan informasjonen er i Danmark. Etter en telefon ringer han fvn.no opp igjen.

— Det er nok riktig det at informasjonen har vært mangelfull. Men de som jobber der nede har hatt hendene fulle med å booke om passasjerene. Vi har ikke noe høyttalersystem der, så vi må levere informasjonen til passasjerene fra munn til munn. Dette vil nå bli prioritert, sier Grønberg.

Ferga som skal gå fra Kristiansand 19.15 er innstilt. Det vil bli satt opp ekstraferge klokka 08.15 i morgen, som i utgangspunktet er en hviledag for Color Line.