MANDAL: — Dette er en gledens dag for hele menigheten. Så langt vi har funnet ut, er det 44 år siden sist det var ordinasjon i Holum kirke. I tillegg er det første kvinnelige prest som ordineres her. Men aller mest gledelig er det at det er nettopp deg, Solfrid, som har bestemt deg for å ordineres til prest her i hjemkirken din, åpnet sokneprest Per Ragnar Haraldstad.

En stor del av menigheten i Holum møtte opp for å delta i ordinasjonsgudstjenesten. Noe som gledet så vel presten som biskopen.

— Det er flott at menigheten bærer fram prestekandidater til den norske kirke. Og at så mange kommer for å overvære ordinasjonen, sa biskop Olav Skjevesland før han minnet Bjørkelid om den siste viktige eksamen før hun kunne tre inn i rollen som ordinert prest.

— Det er to kriterier for å være prest. Du må elske Gud, og du må elske medmennesker. Det er egentlig en oppfordring til alle mennesker, men akkurat i dag er den mest til deg, fortsatte biskopen.

Etter selve ordinasjonen holdt Solfrid Bjørkelid preken for dagen. Der la hun vekt på dette med positiv gjenkjennelse, både mennesker imellom, og i forhold til Gud. Særlig gjennom nattverden.

Da gudstjenesten var over, inviterte Holum menighet til fest på bedehuset i anledning ordinasjonen. Allerede samme kveld reiste Bjørkelid tilbake til Skien prosti for å jobbe som kapellan.