KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at de likte det de så. De synes Dvergsøya er et fantastisk sted, sier ordfører Per Sigurd Sørensen til fvn.no.

For noen år siden var det stort styr med mulig kongelig feriested på Flekkerøy. Planene ble ikke noe av, og kronprinsparet valgte å kjøpe landsted på et nokså forblåst sted ytterst i Risør-skjærgården.

LEIDE: Erik Berglihn foran Vogts villa, som han sammen med kona Gro Furset startet å pusse opp i 2001. Foto: Vegard Damsgaard (arkivfoto)

Var utleid

Siden 2001 har Erik Berglihn leid Vogts villa, hvor han drev Arnebergs Gjæstgiveri. Han ble imidlertid kastet ut av kommunen i fjor, noe som nå kan åpne for kronprinsparet.— Dvergsøya var aktuell forrige gang, men Berglihn hadde leieavtale. Han avsluttet sitt leieforhold 1. juli. Dermed oppsto spørsmålet: Hva skal vi bruke Dvergsøya til? forklarer ordføreren.

Etter litt prat internt i kommunen, fant ordføreren ut at han ville rette en uformell henvendelse til Slottet om at eiendommen som ikke var ledig forrige gang, nå kan være aktuell for salg.

— Kronprinsparet svarte med stor interesse. Søndag var teknisk direktør og jeg verter for kronprinsparet på en uformell befaring på Dvergsøya. Hva som skjer videre, får vi se etter hvert, sier Sørensen.

Sikkerhet

Med på befaringen var også representanter for den kongelige eskorte. Dette for å få en vurdering av Dvergsøya i forhold til blant annet sikkerhetstiltak.

Ordføreren sier det kan bli aktuelt å selge eller leie ut Vogts villa.

— Hvis kronprinsessen og kronprinsen velger å si nei til våre tilbud, da åpner vi kafé igjen på øya til sommeren. Vi har ikke avtalt nye møter. Vi er i en meget tidlig fase, sier Sørensen.

Han avviser problematikken med privatisering av skjærgården.

— Vogts villa har stort sett vært brukt til private arrangementer. Jeg ser ikke det store problemet med å tillate det privatisert av kongelige. Tvert om er det veldig hyggelig hvis vi endelig kan få til et flott feriested i kronprinsessens hjemby, sier han.

USJENERT: Vogts villa ligger usjenert til på Dvergsøya. Arkivfoto: Kjetil Reite Foto: Kjetil Reite (arkivfoto)