VEST-AGDER: Den 36 år gamle kvinnen har i politiavhør erkjent straffskyld for promillekjøringen, som skjedde i 18.30-tiden lørdag 5. juli. Etter det Fædrelandsvennen forstår, er politiet nå så godt som ferdige med etterforskningen.

— Målingen viste at hun hadde 3,24 i promille. Hun har vært inne til avhør, og har erkjent straffskyld, opplyser politiadvokat Terje Skaar ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Kvinnen sitter i kommunestyret i kommunen hun bor i, og sitter også i levekårsutvalget som er innstillende myndighet når det gjelder salgs- og skjenkebevillinger. I tillegg står hun som første varamedlem i Frps lokallagsstyre.

To vitner

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, var det vitneforklaringer som gjorde at Frp-politikeren ble utpekt som sjåfør av bilen. To vitner skal ha sett kjøringen.

Etter utforkjøringen oppholdt 36-åringen seg ved bilen til politiet ankom. Hun skal ikke ha kommet alvorlig til skade i uhellet, og ble kjørt hjem av politiet. Utforkjøringen skjedde en drøy kilometers kjøring fra hjemmet til politikeren. Påtalemyndigheten avventer nå en bekreftelse på vitneavhørene før en tiltale blir utferdiget. Saken er sendt tilbake til politiet i den aktuelle kommunen for at de skal få bekreftelsen fra vitnene. Ifølge politiet husker kvinnen lite fra kjøreturen og utforkjøringen. Dermed ender saken trolig opp som hovedforhandling i tingretten, ettersom vitner må beskrive det som skjedde.

Fritak

Trolig vil saken komme opp for retten i løpet av høsten.

— Hun vil få mulighet i retten til å samtykke i promilleprogram i regi av Kriminalomsorgen. Et av vilkårene for å få en slik oppfølging er at vedkommende har et alkoholproblem. Hvis hun godtar et slikt program, kan det være et alternativ til ubetinget fengsel, sier politiadvokat Hellek Rue, som skal utferdige tiltalen.

Politifolk som Fædrelandsvennen har snakket med, beskriver kvinnens promille som « ekstremt høy » . Lensmannen i den aktuelle kommunen ønsker imidlertid foreløpig ikke å kommentere saken.

Fædrelandsvennen har også vært i kontakt med Frp-politikeren, som nekter å kommentere promillekjøringen. Hun har nå søkt om fritak fra alle verv i partiet. Christian Eikeland, formann i Vest-Agder Frp, kjenner ikke til saken, men er glad for at kvinnen trekker seg fra vervene sine.

— Det er det eneste fornuftige å gjøre. Folkevalgte skal gå foran som et godt eksempel, og skal absolutt ikke gjøre ulovlige ting som dette. Fyllekjøring er helt uakseptabelt, sier Eikeland.

Kvinnen er for tiden sykemeldt fra jobben, men det er uklart om dette har noe med promillekjøringen å gjøre.