ARENDAL: Politiet fikk klokken 03.52 natt til torsdag melding om at en mann i båt i Tromøysund ropte om hjelp og at det brant i båten.

Et team fra Norsk luftambulanse ble sendt av Hovedredningssentralen til stedet i bil, brannvesenet og politi ble sendt ut, samt en redningsskøyte. Også flere private båter oppdaget brannen og kjørte mot sjekta for å hjelpe.

Hadde gassbluss i kahytten — Klokken 04.36 fikk vi beskjed om at personen var i land. Han var nedkjølt etter å ha vært i vannet, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt.

Det var private båter som plukket opp mannen, som måtte hoppe i sjøen for å slippe unna flammene. Arendalsmannen ble kjørt i ambulanse til sykehus for sjekk etter at han ble reddet i land.

— Han har forklart til oss at han hadde fyr på et gassbluss i kahytten, og at dette antente interiøret i båten, sier Arnesen.

Båten sank

Redningsskøyta sprøytet vann på båten for å slukke brannen. Etterpå ville de taue båten inn til Vindholmen.

— Men båten hadde sunket mens de slepte den. De måtte kutte repet da det knirket i fortøyningen, sier operasjonsleder Arne Arnesen.

Båten sank cirka 500 meter øst for Tromøybroa.

26-åringen har forklart til politiet at han hadde drukket tidligere på kvelden, derfor må han også avlegge rutinemessig blodprøve. Men ifølge politiet fremstod ikke mannen som beruset.

Det er uklart hva slags ærend mannen hadde på sjøen i natt. Han har forklart at han var alene i båten.