BYGLAND: De to psykiatrisk sakkyndige som har observert den siktede mannen, mener at han i strafferettslig forstand var fullt ut tilregnelig da han stakk ned og drepte sin syv år yngre kone i skolegården i juli.

Parets fire barn på fire, ti, 12 og 16 år var alle vitner til at kona angivelig fikk 22 knivstikk i kroppen. Hun døde av det store blodtapet.

Den 16 år gamle sønnen er fortsatt siktet med medvirkning til drap.

Forsettelig drap

— Det er ingen endringer i 38-åringens status. Hen er siktet for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, opplyser politiadvokat Folke Åmlid til Fædrelandsvennen.

— Kan siktelsen bli utvidet?

— Hva min innstilling til statsadvokatene blir, vil jeg ikke si noe om nå, sier politiadvokaten. Han opplyser at den påtalemessige innstilling fra politiet blir sendt innen utgangen av denne måned.

Lydopptak

Det mangler fortsatt noen få dokumenter i saken.

Politiet venter fortsatt på utskriften av et lydopptak som er gjort av telefonsamtalen som utspant seg mellom den drepte kvinnen og politiets operasjonssentral da den mobile voldsalarmen ble utløst.

Politiet venter også på utskrift av et opptak av en telefonsamtale som avdødes kjæreste hadde med drapsmannen før møtet på skolen på Bygland. Dette var en nokså hissig prat, der også den avdøde kvinnen deltok i samtalen.