KRISTIANSAND: Tirsdag formiddag aksjonerte politiet mot en bolig i Kristiansand, melder NRK.

Etterforskningsleder Geir Hansen bekrefter overfor fvn.no at to menn er pågrepet, og at begge er siktet for brudd på den såkalte hallikparagrafen. Pågripelsene og aksjonen skjedde mellom klokken 9 og 11 i formiddag. Den ene mannen er i 30-årene, og den andre i 50-årene. Begge er bosatt i Kristiansand.

— Litt senere ble også en kvinne siktet for samme forhold. Siktelsen går ut på at de enten har leid ut lokaler, eller at de har medvirket til å tilrettelegge for prostitusjonsvirksomhet, sier Hansen.

Kvinnen er en utenlandsk statsborger i slutten av 40-årene.

Han ønsker ikke å si noe om eieren av boligen er blant de pågrepne. Ingen av de to mennene befant seg i boligen da politiet aksjonerte.

Alle tre skal på ulike måter tjent penger ved å tilrettelegge for prostitusjonsvirksomhet.

Ifølge Hansen er det gjort beslag i forbindelse med aksjonen, men han ønsker ikke å utdype hva det er tatt beslag i.

Politiet har i dag gjennomført avhør av de tre personene som er siktet. I tillegg er det gjort avhør av flere utenlandske kvinner som befant seg på den aktuelle adressen da politiet aksjonerte. En av disse kvinnene fikk status som siktet i ettermiddag.

I forrige uke hadde politiet en liknende aksjon et annet sted i Kristiansand. En mann i 40-årene ble da pågrepet og siktet for hallikvirksomhet. Ifølge Hansen er det ingenting som tyder på at det er en sammenheng mellom de to sakene.

Les også: Mann i 40-årene siktet for hallikvirksomhet

Hansen utelukker ikke at det vil komme flere siktelser i etterkant av dagens aksjon. Politiet vil utover dagen gjennomføre flere avhør i saken, samtidig som det foretas husransakelser. Hansen ønsker foreløpig ikke å si noe om hva som har fremkommet i avhørene som er gjort til nå.