SØGNE: — Jeg tenkte bare at han her skal jeg ha tak i, sier bussjåfør Josef Engstad, til fvn.no.

Han tok regelrett gutten i egne hender og holdt ham på bussen i påvente av politiet.

Det var da bussjåføren kom til Bunnpris ved Høllen i Søgne i kveld at den 12 år gamle gutten gikk over veien, rettet pistolen mot Engstad og skjøt i frontruta.

Da hadde bussen allerede blitt beskutt med guttens softgun-kuler to ganger like før. Også en annen bussjåfør skal ha hørt skudd i sida ved Høllen i Søgne.

- Fikk nok

Da skuddene smalt i frontruta, fikk Engstad nok. Han slo av bussen ved Bunnpris, gikk ut av bussen og bort til gutten, som da sto sammen med noen kompiser.

— Jeg sa: Du kommer hit! Jeg tok gutten i jakka og fikk ham inn i bussen, og bad ham sette seg ned. Så trykket jeg inn ransalarmen, forteller Engstad.

Men ingenting skjedde. Ransalarmen virket ikke, men Engstad holdt på gutten til han fikk kontakt med en annen buss som kontaktet sentralen og politiet. Etter en snau time kom politiet og hentet gutten.

— Gutten begynte selvsagt å gråte. Han sa at han hadde fått pistolen av foreldrene. Jeg skjønner ikke hva foreldre tenker med når de gir ungene sine slike ting, sier Engstad.

— Det viste seg å være en tolv år gammel guttunge som var ute og luftet sin softgun pistol, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet vil nå kontakte guttens foreldre for nærmere samtaler om episoden.

Ble ikke redd

— Saken vil bli etterforsket videre av Søgne lensmannskontor, opplyser Bakken.

Engstad har kjørt buss i Kristiansand i to år, og har ikke opplevd noe ubehagelig tidligere. Han ble heller ikke redd da gutten skjøt mot ham.

— Det var ikke spesielt dramatisk. Jeg har ikke opplevd noe lignende som bussjåfør. Det er veldig sjelden bråk på bussen, sier Engstad.