GRIMSTAD: — Jeg synes det er helt bort i natta. Etter å ha ventet fem måneder på svar, fikk vi brev om at søknaden vår var avslått. Prisen på avslaget var 11.000 kroner i gebyr, sier Hans A. Iversen til Agderposten.

Han er ikke den eneste som synes gebyrene for å få behandlet en byggesøknad i Grimstad kommune er for høye. Klagene strømmer inn til kommunen, men blir ikke tatt til følge.

Brygga Iversen ville utvide hører til hans fritidseiendom i Homborsund. Han kommer så vidt inn til bryggekanten med en jolle da det er så grunt der, og ville derfor tilføye halvannen meter på brygga.

Iversen klaget til kommunen da svaret på søknaden hans lot vente på seg. Det gikk langt over de tre månedene som er vanlig svarfrist, og på bakgrunn av dette ville Iversen ha redusert byggesaksgebyret. Det fikk han kontant avslag på, og han har nå gjort opp for seg.

Grimstad kommune vil nå vurdere om de skal gjøre noe med gebyrsatsene.

— Vi skal ha møte i teknisk utvalg neste uke, og det ligger flere slike klagesaker i sakspapirene. Vi har snakket litt om at det kan være grunnlag for å ta en gjennomgang av de forskjellige gebyrsatsene, sier leder av teknisk utvalg i Grimstad kommune, Tor Eriksen.