EVJE OG HORNNES: I dag må kommunestyrepolitikerne i Evje og Hornnes trolig utsette behandlingen av hvor på Evjemoen et fengsel for åpen soning skal plasseres.

Brakkene som var tenkt benyttet i nordre leir kommer i konflikt med et område investor Tore G. Drivenes skal utvikle til handelsby i selskapet God Driv.

På det vel 100 mål store området er det planlagt varehus, elektroutsalg, større dagligvarekonsept, utsalg for møbler/hus og hjem, utsalg for verktøy/utstyr, område for større offentlig eller allmennyttig institusjon, park samt ei «skomakergate» med håndverkere, kunsthåndverkere, gårdsmatutsalg og andre kreative næringer. «Skomakergata» kommer i direkte konflikt med den nå tenkte plasseringen av fengsel.

Dette ble kommunestyrepolitikerne i Evje og Hornnes gjort oppmerksom på i går ettermiddag i en e-post fra Drivenes-selskapet.

Mangelfull saksbehandling

«Saksbehandlingen har uansett vært så mangelfull at det ikke er mulig å fatte noe konkret lokaliseringsvedtak nå», hevder selskapet overfor politikerne.

I den omfattende redegjørelsen omkring det drøyt 100 mål store området, eksponert mot riksvei 9, heter det at utviklingsselskapet God Driv ikke har noe imot at åpent soningstilbud lokaliseres på Evjemoen. Det understrekes derimot at «når vi likevel er sterkt imot den foreslåtte lokaliseringen skyldes dette at vi i våre planer legger opp til en alternativ (og etter vår mening mer fornuftig) bruk av dette området.»

Trekker seg ikke

— Det vi ønsker er at politikerne skal vurdere andre muligheter på Evjemoen, samt gjøre dem oppmerksomme på at vi har inngått en avtale med Evjemoen Næringspark for området slik at vi kan lage en reguleringsplan og utvikle det til handel, sier Drivenes til Fædrelandsvennen.

I skrivet til politikerne understrekes det derfor at vedtak om å plassere fengsel i nordre leir «vil være i direkte strid med inngåtte avtaler.»

I går kveld undersøkte selskapet om det har opsjon på kjøp av bygningene som kommunestyret i dag hadde tenkt å bruke som fengsel.

— Trekker dere ut av området dersom kommunestyret likevel skulle gå inn for å bruke bygningene i nordre leir til fengsel?

— Nei, det gjør vi ikke, sier Drivenes.

Alternativ

Drivenes viser til andre alternativer på Evjemoen. Disse kommer ikke i konflikt med God Driv eller Evjeklinikken.

Sykestua og den gamle befalsmessa skaper ikke samme konflikter, heter det.

«Dersom vedtak skal fattes nå bør dette begrenses til lokalisering på Evjemoen. I forlengelse av dette vedtaket må man gjennomføre en skikkelig vurdering av alle relevante forhold knyttet til aktuelle alternativer,» skriver Drivenes til Evje og Hornnes kommunestyre.