VENNESLA: Hunsfos Fabriker har permittert 12 ansatte ut året. Men det skal ikke være fare for nye kriser ved bedriften.

Jan-Tore Våle. Foto: Rune Øidne Reinertsen

— Vi går godt. Vi greier ikke overskudd hver måned som vi gjorde i fjor. Og året ender noe i underskudd. Men vi permitterer rett og slett fordi vi har nådd alle salgs- og produksjonsmål for 2010, sier adm. dir Jan-Tore Våle til Fædrelandsvennen.Hunsfos produkter er kostbare, og direktøren mener det er uklokt å bygge opp lager. Derfor er det besluttet å la papirmaskin fire få hvile ut året.

— Penger på lager kan ikke brukes til noe. Derfor vil vi unngå å binde opp kapital der, sier Våle.

Hunsfos er kraftig omstilt de siste årene. Hovedproduktene er nå fleksibel emballasje og særlig emballasje til tobakksprodukter. Bedriften regner med en omsetning på rundt 380 millioner kroner i år. Bedriften har 130 årsverk, og har faktisk økt bemanningen litt siste år.

— Det går egentlig veldig greit. Vi har produsert bedre enn tenkt, men vi hadde kanskje trodd på enda litt bedre salg nå på slutten av året, men det kom ikke. Vi trodde veksten skulle komme enda fortere, men vi har vokst mellom ti og femten prosent i år, sier Våle.

Hunsfos selger hovedsaklig til nederlandske og tyske markedet, er i ferd med å få kontrakter i Amerika og håper også å komme inn på det asiatiske markedet neste år.

— Neste år ser veldig lovende og godt ut, sier Jan-Tore Våle.

Over jul lover han at både papirmaskin tre, fire og seks skal være i gang igjen alle sammen.