KRISTIANSAND: Arendalsmannen er straffedømt tidligere for narkotikaforbrytelser. Han ble i tingretten dømt for å ha solgt 110 gram amfetamin til en 37 år gammel utenlandsk statsborger. Videre ble han dømt for at han i begynnelsen av oktober 2007 medvirket til at den han solgte amfetaminpartiet til plasserte hele eller deler av partiet i en bil tilhørende en annen utlending.

Ble brukt i komplott

Denne utlendingen ble senere stoppet av tollvesenet i Kristiansand da han 11. november kom i land med danskeferja. Mannen som kjørte bilen var intetanende om stoffet som var gjemt. Han ble pågrepet og senere siktet. Senere kom det frem at mannen som ble pågrepet var offer for et komplott iscenesatt av sin 37 år gamle kollega.

I avhør med politiet innrømmet 37-åringen at han kjøpte amfetamin av Arendal-mannen, og deretter plantet det i bilen til kollegaen. Han innrømmet også å ha tipset tollvesenet om at det lå narko i bilen til kollegaen.

Tipset tollvesenet

43-åringen fra Arendal skal ha innrømmet overfor politiet at han hjalp 37-åringen med å skrive brev og SMS til politi— og tollmyndigheter. Arendalitten ble derfor kjent skyldig i ved «falsk anklage, eller forklaring til offentlig myndighet eller på annen måte mot bedre vitende å ha søkt å pådra en annen en siktelse eller fellelse for en forbrytelse» som det heter i straffeloven.

43-åringen anket over skyldspørsmålet til lagmannsretten. Juryen brukte to og en halv time torsdag til å kjenne mannen skyldig.

Selve dommen mot mannen kommer senere.