Kristiansand: – Det de to har vist i dag er imponerende. Spesielt med tanke på at de ikke går på kokkeskolen, men er avgangselever på ungdomsskolen. Jeg vil uten tvil se dem i finalen, sier mesterkokk og matdommer i UKM i Kristiansand, Trond Moi, etter å ha blitt servert biffmiddag med dessert og en overraskelseskake.

Kristiansand er det eneste stedet i Vest-Agder hvor mat står på programmet. Dermed ville ungdommene enten ryke ut, eller bli sendt rett til landsfinalen. Trond Moi var ikke tvil: Daniel Edvardsen (16) og Vivi Tran (15) imponerte stort med sine matlagingsferdigheter.

Delikat tilberedet.

– Maten så innbydende ut, smakte godt og var fint tilberedt, sier Moi.

– Jeg var kjempenervøs før vi fikk dommen. Nå er jeg bare kjempeglad. Dette var dritgøy, sier Vivi Tran.

– Trond Moi er en av heltene mine. Jeg trodde aldri at vi skulle gå videre, sier Daniel Edvardsen.

Allsidig.

Daniel Edvardsen er på ingen måte debutant på UKM, men tidligere år har han deltatt i musikksjangeren.

– Jeg spilte trommer i fjor. Kjempeartig at mat stod på programmet i år, sier Edvardsen.

Mesterkokk Trond Moi er ikke tvil om at matlaging hører hjemme på UKM:

– Matlaging er kanskje den viktigste kulturen vi har i landet vårt. Det er veldig hyggelig at Kristiansand som det første stedet på Sørlandet har plassert matlaging på UKM-menyen, Trond Moi.