GRIMSTAD: Grimstad-politiet brukte store deler av tirsdagen på aksjonen. Målgruppen for aksjonen var ferske misbrukere i alderen 16 til 21 år. Målsettingen var å få kontakt med yngre misbrukere, så de kan få hjelp til å komme ut av misbruket.

Og seksjonsleder for kriminalseksjonen, Leif Wilhelm Løvik, kan fortelle at det ikke ble avdekket noen veldig grove forhold.

— Vi har innbrakt en rekke personer, og flere er blitt avhørt. Så langt er det kun snakk om mindre menger narkotika, i hovedsak hasj, men også noe marihuana. En rekke personer vil bli bøtelagt i kjølvannet av aksjonen, sier Løvik, til Grimstad Adressetidende.

Flere av ungdommene som ble tatt under tirsdagens aksjon, ble tilbudt en såkalt ungdomskontrakt. Det er et tilbud til ungdom mellom 15 og 18 år, som en alternativ straffereaksjon. Det betyr i praksis at de har muligheten til å hente seg inn igjen og beholde et plettfritt rulleblad, selv om de har begått en kriminell handling.

— Det positive i denne saken, for å si det slik, er at vi har fått flere av de yngre til å bli med på en ungdomskontrakt. Samtidig håper politiet at vi har fått stoppet flere fra å fortsette med sitt gryende bruk av rusmidler. Dét er viktig, påpeker Løvik.