KRISTIANSAND: Mannen ble funnet av en Securitas-vekter inne på herretoalettet på kjøpesenteret Slottsquartalet i Kristiansand sentrum fredag ettermiddag. Han lå naken på gulvet på toalettet.

— Vekteren mente at den nakne mannen ikke passet inn i omgivelsene. Det kan jeg kanskje være enig i, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Klærne ved siden av seg

Om 26-åringen, som er bosatt i Kristiansand, trodde han var hjemme i sin egen seng er usikkert, men han hadde i alle fall lagt klærne ved siden av seg før han sovnet, ifølge politiet.

Fvn.no får opplyst av Securitas at den kvinnelige vekteren var usikker på tilstanden til mannen.

— Han pustet, men vekteren visste ikke hvor ille det var, opplyser Securitas.

Etter meldingen fra vekteren, ble en politipatrulje sendt til stedet for å finne et bedre egnet sted for mannen å sove ut rusen.

— Han ble tatt med inn i arresten for å tørke. Dette ble en ren tørkeoperasjon, og ikke en pågripelse i den forstand, sier Bakken.

Anmeldes ikke

Trolig slipper mannen anmeldelse for blotting, ettersom politiet mener at han ikke hadde til hensikt å blotte seg.

— Han var stupfull, og visste ikke hva han gjorde. Han hadde nok ikke til hensikt å blotte seg. I så fall sovnet han underveis, sier jourhavende politiadvokat ved Agder politidistrikt, Nils Grønås.

Mannen blir ifølge politiet løslatt så fort han er edru nok til å ta vare på seg selv.