ARENDAL: Mannen, som har flere mindreårige barn, skal ifølge kjennelsen fra Aust-Agder tingrett ha oppsøkt sin 23 år gamle au pair fra Filippinene mandag, og skal da angivelig ha krevd sex.

Kvinnen skal ha forklart at 46-åringen oppsøkte henne. Kvinnen skal ha grått da mannen krevde seksuelle tjenester.

«Siktede ble forbannet fordi hun nektet å gjøre slik han ville, og da dyttet han henne slik at hun ble liggende i senga. Etter en stund låste han døra til rommet hennes, og satte seg oppå hennes brystkasse», heter det i kjennelsen fra retten.

Mannen skal ha gjort tegn til å ville ligge henne og etter hvert skal han ha gjennomført en voldtekt.

«Da han var ferdig, sa siktede at om hun sa dette til sin venninne, kom han til å drepe fornærmede», står det i kjennelsen.

Ifølge VG Nett har kvinnen forklart at mannen skal ha sparket henne i låret, og holdt henne fast i hånden og håret.

Etter at det angivelige overgrepet fant sted, skal offeret ha ringt en venninne, og fortalt om hendelsen. Hun skal ifølge venninnens forklaring ha snakket lavt og var skjelvende i røsten.

Ettersom etterforskningen er i en startfase ba politiet om at dørene under behandlingen i retten ble lukket, og at fengslingskjennelsen ble unntatt offentlighet. Aust-Agder tingrett gikk ikke med på noen av kravene.

Påtalemyndigheten la ned påstand om varetektsfengsel i to uker. Det ble dessuten lagt ned påstand og brev— og besøksforbud i samme periode. Retten gikk med på kravet om fengsling, og brev- og besøksforbud.

Mannens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, sier til VG at mannen nekter straffskyld.