KRISTIANSAND: 5. oktober i fjor gikk Quart – etterfølgeren til legendariske Quartfestivalen – konkurs. Nå er det klart at festivalens ledelse skal etterforskes.

Etter dundrende konkurs og økonomirot har politiet bestemt seg for å etterforske Arild Buli, som kjøpte konkursboet etter Quartfestivalen i 2008 og etablerte Quart. Etter bare ett år var han konkurs med et underskudd på 24 millioner kroner, og i sommer kom en knusende revisorrapport.

Både Quart og Buli tok opp en rekke private lån underveis, noen til selskapet – andre til Buli personlig. Flere av lånene finnes det ikke låneavtaler på i regnskapet. Mange og store millionlån er tilsynelatende ikke betalt tilbake, men de er heller ikke er meldt inn som krav i boet.

Revisor Kjell Arnvard omtalte disse låneavtalene som «noe spesielle» og mener at noen av dem er å regne som straffbare forhold.

Etter konkursen er det Buli selv som har meldt inn det største kravet til boet – et tosifret millionbeløp.

— Etter å ha fått rapport fra borevisor har vi sett at vi må se nærmere på rapporten og vurdere om det er gjort straffbare forhold, sier leder for økonomiavsnittet i Agder politidistrikt, John Repstad, til NRK.

Ifølge Dagbladet ønsker Arild Buli ikke å kommentere saken.