SONGDALEN: — Dette er ikke sånt som skjer i Greipstad. Det er en syk verden, utbrøt Heidi Dybesland (18) og Ingrid Halland (19) da det gikk opp for dem at noen hadde blitt drept i nabolaget.

Politiet sperret av området rundt huset hvor drapshandlingen hadde skjedd. Biler med etterforskere og teknikere ble kjørt inn på gårdsplassen.

- Den snilleste jenta

De to jentene som i flere år har gått i kor sammen med kvinnen (23) kunne ikke helt fatte tragedien. Kvinnen skal ha vært aktiv i menigheten i bygda og deltatt i barne- og ungdomsarbeidet.

— Hun var den siste man kunne tenke seg var innblandet i noe sånt. Hun var den mest uskyldige personen i verden. Den mest stabile personen man kunne tenke seg, sier Heidi Dybesland.

Jentene forteller at alle kjenner alle i området hvor drapet skjedde. En annen nabo karakteriserer den drepte som verdens snilleste.

— Hvis det er den vi tror det er, er hun den snilleste jenta vi kjenner.

- Spurte alltid om folk hadde det bra

— Hun var av den typen som alltid spurte om hvordan du hadde det og om folk hadde det bra. Hun var virkelig en som brydde seg om andre, sier Tom Jarle Kristensen, som er dirigent i koret ConAmore, hvor kvinnen har vært aktiv de siste ti årene.

Da Fædrelandsvennen snakket med ham fredag kveld, var han på vei til Nodeland for å snakke med de lokale ungdommene.

Sogneprest Jan Austad oppholdt seg fredag på Østlandet og kunne derfor ikke bistå menighetens medlemmer. Han sier dette om 23-åringen:

— Det jeg trygt kan si om henne er at hun var særdeles innsatsvillig og positiv. Hun var alltid villig til å gjøre en innsats.

Mannen (26) som er siktet for drapet ble funnet gående langs veien om lag én kilometer fra åstedet fredag kveld, og ble brakt inn til arresten.

26-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.