MANDAL: — Den eneste grunnen til at jeg trekker meg er at det ikke ble flertall for styrets forslag til omorganisering av laget. Dette har vært en lang prosess og jeg orker ikke en ny runde, sier Røiseland til Lindesnes-avis. Han sa opp vervet sitt på sist årsmøte.

Det er tre år siden Røiseland ble leder for Mandalselvas Elveeigarlag. Allerede da skal laget ha vært uenig om hvordan elveegiarlaget skal organiseres. På årsmøtet sist torsdag kom det fram et løsningsforslaget. Dette gikk ut på at de skulle ha en enleddet organiseringsmodell i stedet for en toleddet modell.

— Stemmene ble delt på midten med 50 prosent for og 50 prosent imot. Når resultatet blir slik tar det motet fra meg og det er en grunnleggende uenighet i laget, forteller Røiseland til Lindesnes-avis.

Han forteller til fvn at han ikke gidder å lede noe han ikke har tro på.

— Jeg mener den grupperingen som skapte konflikten bør rydde opp i den. De grunnleggende konfliktene har vært de samme i tre år, og man skulle tro det skulle gjort noe med folks holdning, sier en skuffet Røiseland.

Selv tar han kritikk for at for at han som leder ikke klarte å løse dette problemet.

— Det er en ulykkelig situasjon. Jeg håper folk forstår at alle ikke kan få alt som alle vil. Vi må tenke på hva som er det beste for fellesskapet, påpeker Røiseland.

Han skal ha advart styret om at han kom til å trekke seg for tre måneder siden. Nå må Mandalselvas Elveeigarlag finne en ny leder. Dette vil bli gjort på et ekstra ordinært årsmøte den 12. april, ifølge Røiseland.

Mandalselva er Norges sjette største lakseelv. Røiseland tror det må ekstreme tilfeller til for at elva skal bli tom for fisk.

— Dersom det blir slutt på kalkingen så kan det blir dramatisk, sier han til fvn.