VENNESLA: — Beslutningen er tatt ut i fra en helhetsvurdering av hvor saken står nå, opplyser etterforskningsleder John Tomas Homme ved Vennesla- og Iveland lensmannskontor til fvn.no.

Fortsatt siktet Siktelsen mot 37-åringen står ved lag, og politiet vil ikke si om mistanken mot 37-åringen er svekket ettersom han får kjøreseddelen tilbake.

— Det er farlig å spekulere i det, men vi har i alle fall gitt tilbake kjøreseddelen til vedkommende. Samtidig har vi informert siktede om at kjøreseddelen vil bli inndratt igjen dersom det kommer en domfellelse mot ham i saken, sier Homme.

Venter på rapport Lensmannskontoret i Vennesla har ventet på rapport fra Rettsmedisinsk institutt i omkring tre måneder. Rapporten skal inneholde både resultater fra de tekniske undersøkelsene av drosjen, og hva som er funnet av tekniske spor da den 22 år gamle kvinnen ble undersøkt ved voldtektsmottaket i Kristiansand. Ifølge 37-åringens forsvarer, Kjell Myrland, er det ikke funnet DNA-bevis i saken.

Politiet har imidlertid fått muntlig tilbakemelding fra Rettsmedisinsk institutt, og vil på bakgrunn av denne informasjonen foreta flere avhør i saken.

— Vi har fått en muntlig overlevering, men vi har ikke sett orginaldokumentet. Vi ønsker likevel å foreta oss undersøkelser på bakgrunn av den informasjonen vi har mottatt. Det gjelder blant annet nye avhør, sier Homme.

Taxisjåføren ble i begynnelsen av desember pågrepet og siktet for å ha voldtatt kvinnen som er bosatt i Vennesla. Ifølge kvinnens forklaring skal voldtekten ha skjedd i mannens drosje mellom Kristiansand og Vennesla, etter at kvinnen praiet drosjen i Kristiansand. 37-åringen nekter for dette, og opplyser gjennom sin forsvarer at ingen ting skal ha skjedde mellom de to.

Gir tilbake sjåførkort Taxi Sør har, på bakgrunn av politiets vedtak, besluttet å oppheve sentralens eget sjåførkort som mannen ble fratatt da den formentlige voldtekten skjedde i desember. Politiet har på sin side gitt tilbake kjøreseddelen som loven krever for å kunne drive med persontransport.

— Vi ser ingen grunn til å holde tilbake sjåførkortet så lenge politiet har fattet et vedtak om at mannen skal få kjøre drosje igjen, sier daglig leder Jan Åge Sletten i Taxi Sør.

37-åringens forsvarer har ikke vært tilgjengelig for kommentar.