GRIMSTAD: En 28 år gammel mann og en 24 år gammel kvinne er tiltalt for mordbrann etter en brann i fjor sommer. Det var natt til søndag 17. juli 2007 ved 4-tiden på natten brannen ble påsatt.

To menn omkom som følge av kullosforgiftning i den kraftige brannen, men ytterligere fem personer som sov i huset var i da brannen ble påsatt. De to omkomne sov i andre etasje, og hadde ingen fluktmuligheter.

I tiltalen kommer det frem en av de tiltalte tok seg inn i boligen og helte ut bensin ved trappa til andre etasje. Statsadvokaten legger til grunn at de fem personene som overlevde brannen lett kunne omkommet.

Kan få livstidsstraff

De to tiltalte personene kan få 21 års fengsel om de blir funnet skyldig. Minstestraffen om de blir funnet skyldig for mordbrann er fem års fengsel.

I tillegg til tiltale kreves de to for tre millioner i erstatning til henholdsvis Exo eiendom, TryggVesta og oppreisning til de omkomnes foreldre.

Ifølge Grimstad Adressetidende er saken berammet for Aust-Agder tingrett onsdag 5. mars. Det er satt av syv dager til saken.