VENNESLA: Med taket og bakluken fullstendig dekket av snø, kjørte 21-åringen en drøy mil fra Øvrebø til Vennesla. Etter at Fædrelandsvennen publiserte bildet av bilen torsdag, har lensmannskontoret i Vennesla satt i gang etterforskning mot mannen.

— Saken etterforskes nå av oss. Dersom det er slik at mannen kjørte bilen med den mengde snø som bildet viser, må han påregne beslag av førerkortet, sier etterforskningsleder John Tomas Homme ved Vennesla lensmannskontor til fvn.no.

Avhengig av tilståelse

Både 21-åringen og mannen som tok bildet, skal ifølge Homme avhøres om kjøringen.

— Vi har ikke sett kjøringen, så vi er avhengige av at føreren erkjenner forholdene, sier Homme.

Blir bilføreren funnet skyldig i brudd på veitrafikkloven, risikerer han å være fotgjenger i tre måneder, samt å måtte betale en bot.

— Det blir litt skjønnsmessig, men vi snakker fort om et beslag av førerkortet på tre måneder, opplyser etterforskningslederen.

Bildet, som ble tatt av 21-åringens kolleger på parkeringsplassen til Scan Trade i Vennesla, ble med en humoristisk vri beskrevet i Fædrelandsvennen som et av de mest spesielle etter snøkaoset på Sørlandet i helgen. Lensmann Arne Sundvoll ved Vennesla og Iveland lensmannskontor reagerer på at kjøringen blir fremstilt som en morsomhet.

- Fatale konsekvenser

  • Denne kjøringen er langt fra lovlig. Hvis mannen hadde blitt nødt til å bråstoppe på grunn av at et barn kom ut i veien, kunne dette fått fatale konsekvenser, sier Sundvoll, som opplyser at det var en politijurist som påla lensmannskontoret å etterforske saken etter oppslaget i avisen.

— Hadde ikke Fædrelandsvennen eller kollegaene ved Scan Trade satt dette i gang, hadde det aldri blitt noen etterforskning, sier Homme.

Politijurist Eirik Ramsland beordret etterforskningen. Han opplyser til fvn.no at kjøringen mest sannsynlig vil bli straffet med et forelegg.

— Dette kvalifiserer i utgangspunktet for et forelegg. Men føreren kan også miste førerretten for en periode, sier Ramsland.