VALLE: — Mannen kjørte på ski, havnet utenfor løypa og traff et tre. Han døde av skadene, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til NTB.

- Dypt tragisk

Ifølge NRK Sørlandet kommer mannen fra Arendal.

— Det er dypt tragisk, spesielt for de som er berørt, sier Rolf Kaafjord, styreleder i Brokke Alpinsenter, til fvn.no.

Han hadde selv akkurat blitt varslet om dødsulykken da fvn.no pratet med han fredag kveld. Kaafjord forteller at det nå ventes på politiets etterforskning av blant annet hendelsesforløpet, og legger til:

— Det er jo slikt som egentlig ikke skal skje.

- Brukte hjelm

Daglig leder ved alpinsenteret, Jan Wojtaszek, har stått sentralt i å bygge opp det nye alpinanlegget på Brokke. Han var en av de første som kom til stedet etter ulykken, og er sterkt preget av den tragiske ulykken.

— Det er uforståelig og forferdelig trist. Mannen hadde rett og slett fryktelig uflaks. Han kjørte med hjelm og hadde utsyret i orden, og vi tror heller ikke han har hatt veldig stor fart, sier Wojtaszek.

Han var sammen med bakkemannskaper på ulykkesstedet like etter ulykken hadde skjedd, anslagsvis cirka 6-8 minutter etter. Det ble drevet livredning i form av hjertekompresjon raskt. Omtrent ti minutter senere kom ambulansepersonell og drev redningsforsøket videre, før luftambulansen kom 20 minutter senere igjen.

Minnemarkering

  • Vi hadde drevet livredning i omtrent 45 minutter, men livet var ikke til å redde tross god innsats fra alle, sier Wojtaszek.

Han tenker spesielt på de pårørende, og beskriver det også som en svært tøff opplevelse for bakkemannskapet. I dag vil dødsfallet markeres med blomster og lys på et avsperret område i bakken. Ulykken skjedde i løssnøen litt utenfor hovedløypa, cirka midt i bakken.

Havnet utfor løypa

  • Så vidt vi vet, er det snakk om en person som har kjørt på ski, og som har kommet utenfor løypa og truffet et tre, sier Klausen til NTB.

AMK Sørlandet bekreftet overfor fvn.no at luftambulanse fra Sola ved Stavanger og ambulanse fra Valle var på stedet. Luftambulansen landet ved 20-tiden og stod etter en halvtime fortsatt i bakken. Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive mannen, men mannen ble senere på kvelden erklært død.

Dødsulykken skjedde i anlegget ved 19-tiden.

Har du tips eller bilder? Ring/sms/mms til 03811 eller mail til tips@fvn.no

Kystatlas