KRISTIANSAND: Det melder Kristiansand kommune i en pressemelding. Beboerne i området får i dag besøk på døra med skriftlig informasjon fra kommunen om å ikke drikke vannet.

— Ledningsnettet desinfiseres nå, etter at vi fredag fikk svaret på de oppfølgende vannprøvene. Prøvene viser at det er funnet én og to e-colibakterier i fire prøvepunkter på nordsiden av Boen Bruk, sier vann- og avløpssjef i Kristiansand kommune, Nils Johan Stølen, i pressemeldingen.

Mageproblemer

Kommunen ble varslet om problemer med drikkevannet tirsdag. En av dem som meldte fra hadde fått magetrøbbel etter å ha drukket vannet.

Det skal umiddelbart ha blitt tatt vannprøve, og ledningsnettet ble spylt. Svaret fra prøven viste at vannet ikke var bra nok. Det ble derfor tatt fem oppfølgende prøver; fire nord for broen over Topdalselva og én sør for broen.

— Det er ingen sterk forurensing av drikkevannet. Men det er en tydelig indikasjon på at vannet er forurenset når bakteriene ble funnet i alle de fire prøvene vi tok nord for broen, men ikke i prøven vi tok på sørsiden av broen, sier Stølen.

Nye prøver

Kommunen har satt opp vannvogn ved forsamlingshuset på Bumoen, der beboerne kan hente friskt vann inntil vannet i springen er friskmeldt. Etter at ledningsnettet er desinfisert, trolig i løpet av fredagen, blir vannet satt på igjen. Da blir det tatt nye prøver. Disse blir analysert i løpet av helgen.

Kokepåbudet opprettholdes til kommunen vet at vannet er friskmeldt.

— Vi vet ikke hvordan forurensningen har skjedd. Det skjedde i det samme området der det var dårlig vann for et par måneder siden. Den gang trodde vi forurensingen hadde sammenheng med at forurenset vannet hadde blitt trukket inn i ledningsnettet gjennom en kum, sier Stølen.