KRISTIANSAND: — Det som står igjen til slutt, skal gjenspeile personen som sa det, så det er klart det er et stort ansvar. Men det har vært gøy å lage den, det har vært alt mulig, men gøy nå når den er ferdig skrevet, forteller Jensen til fvn.no.

Boka er nå i forlagets hender, for før den kommer i salg, skal den språkvaskes og settes. Jensen har hatt de beste forutsetninger for å skrive den 350 sider tykke boken, som omhandler Kristiansand og omegns rockehistorie fra 1957-1992. — Jeg har et unikt fotomateriale, med tilgang på private fotoalbum. Jeg har selv vært en del av dette miljøet, og er fremdeles aktiv musiker, sier Jensen, som har skrevet for aviser, men aldri før bok. Han utelukker ikke at det kan komme oppfølgere, selv om skrivingen ikke har vært fri for utfordringer.

— Jeg visste om noe av det jeg har skrevet om, men måtte også være litt detektiv. Det er nok noen som har klødd seg i hodet når jeg har ringt dem, fordi de tilfeldigvis har samme navn som en musiker. Det har heller ikke vært mye penger involvert. Jeg har brukt tiden på å skrive på boken, ikke på å skrive søknader, sier den spente bokdebutanten til slutt.

Møt Yngvar Sophus Jensen som Dagens Navn i dagens papirutgave av Fædrelandsvennen