KRISTIANSAND: Skuespiller Asbjørn Ribe syklet rundt på scenen da han mistet kontrollen over sykkelen, falt utfor scenekanten, og deiset med hodet først i gulvet foran publikum.

— Han falt i gulvet rett ved siden av publikum. Det så veldig dramatisk ut, men mange trodde nok at det var en del av forestillingen, sier festivalsjef Harald Stensland ved Den norske barne- og ungdomsteaterfestivalen i Kristiansand.

Kutt i pannen

Ambulanse ble tilkalt, og skuespilleren ble brakt til legevakten med et kutt i pannen. Kort tid senere var han tilbake på teateret, etter å ha sydd ni sting.

— Som en del av forestillingen skulle jeg sykle ned en trapp. Jeg fikk lyset i ansiktet, og så ikke scenekanten. Dermed gikk jeg på trynet i gulvet. Jeg falt vel om lag to meter ned fra sykkelsetet, sier Ribe til fvn.no.

Skuespilleren, som er fra Birkeland, men bosatt i Oslo, er en av kameratene til Romeo i forestillingen. Han tilhører gruppen Nordic Black Theatre, som deltar under barneteaterfestivalen denne uken.

Forestillingen fortsatte

Salen var full av ungdomsskoleelever da uhellet skjedde om lag halvveis i den to timer lange forestillingen.

— Forestillingen stoppet opp litt mens han ble tatt ut til ambulansen. Men den fortsatte like etterpå. Stykket innebærer mye fysisk aktivitet og akrobatikk, så det er kanskje lett at det skjer slike småting, sier festivalsjef Stensland.

Ribe selv følte seg såpass i form torsdag ettermiddag at han ikke ville avlyse opptredenen i sin andre forestilling for dagen klokken 18. — Jeg fortsetter, men jeg dropper nok sykkelsekvensen, flirer han.

PÅ SCENEN: Her er Asbjørn Ribe på scenen under forestillingen torsdag, kort tid før uhellet skjedde. (Foto: Christian Wulff) Se innslag fra barneteaterfestivalen i programmet Gnu på fvntv klokken 17.40 torsdag ettermiddag.