KRISTIANSAND: I retten forklarte tiltalte, som er 53 år gammel og fra Mandal, at han på ettermiddagen onsdag 12. november i fjor oppholdt seg i en lånt båt ved brygga i Mandal. Mens han satt der kom en han ikke kjente oppi båten.

Fiskekniv

53-åringen ba mannen om å fjerne seg, noe han nektet. Ifølge han begynte den ukjente personen å hisse seg opp, og begynte å veive med en fiskekniv. 53-åringen måtte komme seg vekk, og hoppet over i en annen båt. Med seg hadde han båtshaken fra båten.

Han gikk så opp på bryggekanten. Ifølge ham satt da den andre mannen fremdeles i båten og veivet med kniven. Han skal så på nytt ha bedt mannen om å fjerne seg, men vedkommende satt fremdeles og veivet med kniven. Han har forklart at han følte dette som truende, og at han følte det som provoserende at han nektet å fjerne seg fra båten. Derfor slo han til den andre mannen med båtshaken. 53-åringen husker ikke hvor mange ganger han slo, hvor han slo eller hvor hardt han slo.

Besvimte

Retten fant det bevist at han to ganger slo til mannen i hodet med båtshaken, dette ble også observert av politibetjenten som pågrep mannen. Personen som var blitt slått i hodet besvimte av slagene, og ble kjørt til sykehuset. Der ble det konstatert at han hadde pådratt seg en hjernerystelse som følge av slagene. Videre fant retten at båtshaken er å anse som et særlig farlig redskap.

Mannens forsvarer mente det forelå en nødvergesituasjon, siden fornærmede veivet med en kniv. Retten kunne ikke se bort i fra at fornærmede hadde en kniv som han veivet med, og heller ikke utelukke at det hadde vært et rettstridig angrep på tiltalte fra fornærmedes side. Men de mente at 53-åringen med enkle midler kunne fjernet seg fra situasjonen uten å måtte slå, og at han dermed ikke kunne frifinnes for sine handlinger.

120 dager i fengsel

53-åringen ble også dømt for å ha kastet bengalakk i ansiktet på en kvinne på en fest i Mandal fredag 6. juni i fjor.

I tillegg ble han domfelt for å ha oppbevart 20 haglepatroner og tre riflepatroner som var ervervet uten tillatelse fra politimesteren, og for å ha vært i besittelse og bruk av hasj.

Straffen ble satt til 120 dager i fengsel.