KRISTIANSAND: Etter en alvorlig ryddesjau de siste dagene, og spesielt én natt, er imidlertid Kvadraturen nå rensket for snø, med unntak av Posebyen.

– Vi holdt litt igjen, fordi vi har brukt opp pengene og vel så det. Vi drøyde nok litt for lenge, det ble litt kjelkete, erkjenner avdelingsleder Per Kjelsaas i ingeniørvesenet overfor fvn.no.

Onsdag hadde han et møte med Kvadraturforeningen, og de er enige om å ha en tettere dialog.

En av de som har klaget på forholdene, er Øyvind Brevik fra Skoringen:

«I vår del nederst i Skippergata ble snøen som kom for noen uker siden brøytet inn mot fortauet og liggende i hauer med resultat smalere gate. Etter mildværet som kom ligger der nå is hauger. (…) Folk kvier seg for å kjøre inn der det er så kaotisk.» skriver Brevik til daglig leder Harald Andersen i Kvadraturforeningen.

«Jeg mener at vår organisasjon kunne fungert som et informasjonspunkt, da vi har online kommunikasjon med de fleste butikker og gårdeiere og ut ifra dette kunne pekt på hvor skoen trykker når situasjonen er der», melder daglig leder Harald Andersen i en e-post til Kjelsaas.

Ingeniørvesenet gjør det klart at bortkjøring av snø er svært kostbart og krever planlegging for at det skal skje effektivt. De siste dagene har beboere i byen parkert i Tresse, slik at mannskapene kan kommer fram.

Årets utvidede brøytebudsjett, på 30 millioner kroner, er brukt opp for lengst. Så nå håper kommunen at værgudene drøyer noen få dager, slik at det er friske penger å rydde for.