KRISTIANSAND: – Bildet er det eneste sporet vi har av ranerne. Vi håper at det er noen som kjenner igjen den ene av de to. Vi er interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner til det som skjedde, sier politietterforsker ved Agder politidistrikt, Leif Ole Saanum.

Bildet er tatt av overvåkningskameraet ved en minibank på Torvet. Her prøvde den ene av de to ranerne å få ut penger fra et stjålet minibankkort. Kortet tilhørte Margit Topstad (84) som bare noen få minutter tidligere var blir frastjålet vesken i Rådhusgaten.

De samme to gjerningsmennene står sannsynligvis også bak et mer brutalt ran av en dame (88) på Gartnerløkka en snau time senere. Hun ble lagt i bakken og frastjålet et gullarmbånd.

— Vi er usikre på om gjerningsmennene fremdeles befinner seg i byen. Fra tidligere vet vi at kriminelle beveger seg fra sted til sted, og de oppholder seg sjeldent lenge på samme sted, sier politietterforskeren.

Gjerningsmennene blir beskrevet som to yngre gutter av utenlandsk opprinnelse. De er lyse i huden, lave og går pent kledd. Mennene avleder ransofrene ved først å spørre etter hjelp til å finne veien.