I sin dobbeltsculler rodde de den 19 nautiske mil lange distansen på 1.12.34, vel 6 minutter under den gamle rekorden som tilhørte roere fra Moss.

Risør Ro og Padleklubb arrangerte Barmen Rundt for 26. gang, og fortsatt samler denne tradisjonsrike regattaen padlere og roere fra Oslo og Sørlandet. Christiania Roklubb stilte denne gang med en stor tropp, mens Kristiansand Roklubb – som for øvrig er en klubb i sterk vekst – dessverre fikk problemer med en tilhenger, slik at deltakelsen derfor måtte begrenses.

Oppkjøring til NM

For Helge Tønnessen og Truls Albert var regattaen i Risør nærmest en perfekt oppkjøring til NM som går av stabelen i september. De to sliter med å finne konkurranse på Sørlandet, og derfor synes de det er fantastisk artig å kunne dra til Risør.

— Dette er så vidt jeg vet landets lengste tur-løp, og et flott arrangement, sier de to roerne, som virkelig imponerte lørdag, med en knallhard åpning.

Sterk åpning

  • Taktikken var klar. Vi satset på en sterk åpning for å skaffe oss en ledelse allerede fra start, og det gikk greit. Mot slutten av løpet (ved Sundskanalen) fikk vi merke hardkjøret, og var skikkelig slitne, men vi tok oss sammen, og er rimelig godt fornøyd med innsatsen, sier Helge Tønnessen, som tidligere var representert på landslaget, men som nå kun satser på klubbnivå. Det er for øvrig første sesong at han og Truls ror sammen i dobbeltsculler.

Ambisjoner

Mens Helge altså har trappet noe ned, er Truls med i landslagstroppen, og han legger ikke skjul på at han har ambisjoner.

— Drømmen er jo å få en landslagsplass i dobbeltsculler, sier 19-åringen, som innrømmer at hans makker Helge er en god læremester.