ARENDAL: — Vi fikk melding fra AMK-sentralen om en død mann som forbipasserende oppdaget i Langsævannet i Arendal, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Det ble funnet identitetspapirer på den omkomne, men politiet har foreløpig ikke fått bekreftet om disse tilhører mannen som ble funnet.

— Det er en middelaldrende mann, og vi har noen identitetspapirer som vi må jobbe litt med. I løpet av kvelden vil det bli tatt stilling til den omkomne skal obduseres, sier politibetjent Roger Lyngmyr til fvn.no.

Politiet kan så langt ikke knytte personen til noen savnetmeldinger den siste tiden.

Ikke mistanke om noe kriminelt

Ved 20-tiden torsdag kveld hadde politiet avsluttet undersøkelsene av liket. Det er så langt ikke gjort funn som peker mot at den døde er utsatt for noe kriminelt. Hva som har skjedd er ennå uklart.

— Det var ikke mulig å gjøre noen sikkert identifikasjon, og avdøde sendes derfor til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo, opplyser operasjonsleder Kvitne.

Ligget lenge i vannet

Liket bar preg av å ha ligget lenge i vannet.

— Hvor lenge mannen har ligget i vannet er umulig å si noe om foreløpig, men det er klart at han har ligget der en stund, sier Lyngmyr.

Politiet fikk meldingen fra AMK klokken 16.33. Langsævannet ligger i øvre del av Arendal by. Vannet har kanal-kontakt gjennom Rånene med det mye større Longumvannet. Langsævannet har utløp til sjøen gjennom Barbuelva.

UNDERSØKELSER: Liket ble ved 19-tiden torsdag undersøkt av en av politiets kriminalteknikere. Foto: Ernest Boswarva. Foto: Ernest Boswarva