KRISTIANSAND: Politiet har fredag innstilt søkene i påvente av mer informasjon som kan kaste lys over forsvinningsmysteriet.

— Vi avslutter ikke før han blir funnet. Men vi har nå ikke noen operativ innsats, og er avhengige av tips og opplysninger fra publikum for å definere et videre søksområde, sier Svein Vasby, leder for operasjonssentralen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

SAVNET: 24 år gamle Erik Jenssen.

24 år gamle Erik Jenssen ble sist sett utenfor utestedet Havana Etcetera i Kristiansand sentrum natt til søndag. Denne uken har politiet, sammen med mannskap fra Røde Kors og dykkere fra brannvesenet, gjort grundige søk uten resultat. Kan bli aktuelt med flere dykk

På strekningen fra Kristiansand sentrum til savnedes bolig i Dalaneveien er det gått manngard, samt søkt med hund. Også strekningen mellom bostedet og savnedes arbeidsplass Xstrata, samt strekningen mellom Xstrata og Kristiansand sentrum, er ifølge politiet gjennomsøkt.

Torsdag søkte dykkere i havnebassenget uten funn. Det kan bli aktuelt å foreta nye søk med dykkere, men ikke foreløpig.

— Vi har søkt så godt som mulig ut fra muligheten for at han kan ha falt i sjøen. Skulle det være situasjonen, kan vi på grunn av strømmer og ferjetrafikk gjøre funn på et senere tidspunkt, sier Vasby.

Han understreker at politiet ikke har noen informasjon som tilsier at 24-åringen har havnet i sjøen.

Går gjennom tips

  • Vi har ingenting som styrker den teorien mer enn andre teorier. Vi har gått ut fra stedet han sist er observert, som ikke er langt fra sjøen. I slike saker går vi ut fra en kvadratkilometer fra siste utgangspunkt. Det er grunnen til at vi har søkt i havnebassenget, opplyser Vasby, som håper at personer som kan ha tips i saken tar kontakt med politiet.

— Vi er avhengige av andres hjelp. Vi står på rimelig bar bakke, medgir han.

Selv om søkene er innstilt, fortsetter politiet for fullt den taktiske etterforskningen.

— Vi går gjennom de tipsene vi har fått, sier Vasby.

Klokken 22 fredag kveld opplyser politiet at det ikke er er kommet inn tips som kan gi grunn til å sette i gang ytterligere søk.

Familien vil lete

Erik Jenssen er opprinnelig fra Moss, men har bodd i Kristiansand i to år. Det siste sporet politiet har, er at han ble sett utenfor Havana Etcetera klokken 02.15 natt til søndag. Det er registrert på kontoen hans at han kjøpte en drink på utestedet klokken 01.57. Siden da har det ikke vært aktivitet verken på kontoen eller mobiltelefonen hans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GIR IKKE OPP HÅPET: Anne Jenssen, storesøster til savnede, ber innstendig om at folk tipser dersom de vet noe om forsvinningen. (Foto: Vegard Damsgaard) Foto: Vegard Damsgaard

24-åringens søster og foreldre kom til Kristiansand mandag for å delta i letingen. Torsdag og fredag har venner og andre familiemedlemmer kommet etter. Den nærmeste familien var fredag på politistasjonen for å få informasjon om forsvinningen, uten at politiet kunne gi dem noe oppløftende svar.

— Politiet mener det er usannsynlig at de finner ham i live. Vi vil gjerne gå ut og lete, men politiet mener vi heller skal ta vare på hverandre, forteller søsteren Anne Jenssen til fvn.no.

Ber om tips

Hun medgir at usikkerheten er forferdelig.

— Alle sitter med forskjellige tanker om hva som kan ha skjedd og hvor han kan være. Noen tenker det ene, mens andre kommer opp med mer eller mindre usannsynlige teorier, sier hun.

Familien har imidlertid ikke gitt opp håpet, og ber innstendig om folk som kan vite noe sier fra, samme hvor lite viktig de selv måtte mene tipset er.

— Vi håper at noen kan komme med tips om hvor han kan være, sier Anne Jenssen.