KRISTIANSAND: Fontenen har stått brakk det siste året, ettersom rørene er ødelagt. I januar i år fortalte fvn.no at det var helt slutt på det populære kildevannet.

— Vi har ikke hørt noe

Det ble imidlertid tent nytt håp da Jørn Heimstad, som for ti år siden designet fontenen, tok initiativ til å samle inn arbeidskraft og penger fra næringslivet, for å legge nye rør.

Etter det har det vært stille, ifølge bryggeriet.

Fabrikksjef på CB, Øystein Føreland. (Arkivfoto)

— Vi har absolutt ikke hørt noe fra disse folkene etter at vi leste om det i avisen, sier fabrikksjef Øystein Føreland på Christianssand Bryggeri.Det vil ikke initiativtaker Jørn Heimstad være med på.

— De har ikke vært interessert i å prate med oss. Vi har forsøkt å oppnå kontakt flere ganger, sier Heimstad.

- En gave blir tatt tilbake

Han synes det er merkelig at fontenen, som var en gave fra CB til kommunen i anledning bryggeriets 140-årsjubileum, nå blir «tatt tilbake». Spesielt siden næringslivet, med blant annet Tønnesen Rustfritt, Anleggspartner Sør, Origo Engineering, ITP og Zecon Entreprenør, står klare til å betale alle omkostninger og i tillegg utføre arbeidet, for at tilbudet skal bestå.

— Uansett er fontenen historie. Den har fungert bra i ti år, og nå håper vi folk fortsetter å bruke kildevannet gjennom våre produkter, sier Føreland.

- Hvorfor tar dere ikke i mot en slik positiv gave?

— For det første har vi ikke diskutert dette med initiativtakerne, og kjenner ikke til hva som ville blitt gjort. Når det er sagt ønsker vi selv å stå for utbygging, og vil ikke være hindret av en fontene om vi i fremtiden vil bygge ut, sier Føreland.

Stusser over kommunen

Heimstad rister på hodet.

— Det skal ikke koste bryggeriet fem øre. Vi kan jo legge rørene der de vil, og sette opp fontenen der bryggeriet måtte ønske, sier Heimstad.

Han er også oppgitt over kommunen, som heller ikke har involvert seg i saken.

— Det var de som mottok gaven for ti år siden, og det er jo merkelig at de takker nei til 500.000, sier Heimstad.

Hva mener du? Tilbaketar CB en gave de har gitt byen? Si din mening i debatten!