KRISTIANSAND: Det er ventet uendret eller stigende temperatur de nærmeste dagene på Agder. Noe solgløtt tror også meteorologene at vi får. Fvn.no gir deg løpende informasjon om værforholdene i Sør-Norge.

Hvert 15. minutt lagres det nye radarbilder av værsituasjonen over Agderfylkene, forteller informasjonsdirektør Heidi Lippestad til fvn.no.

På Meteorologisk institutt sine radarer i Asker og Hægebostad kan du følge bevegelsene i nedbørsbygene. Du kan med andre ord se hvordan sludd og snø pøser ned over Agder.

Fargene angir hvor kraftig nedbøren er, og på bildet over er det de gule flekkene som viser det tetteste snødrevet.

denne siden kan du i tillegg følge en animasjon over vindhastighet og vindretning over Skagerrak, satt sammen av data fra værsatelitter.

Ekko fra snøen

Værradareren som den som måler snøen over Agder er en såkalt Doppler-radar, og henter et "ekko" fra snøfillene.

I tillegg til ekkoet fra nedbøren, kan Doppler-radaren også måle nedbørens hastighet . Dette gir mulighet til å si noe om vindretning og vindstyrke.

En radar samler inn store mengder data og det er bare de siste årene at kommunikasjon og regnekapasitet har vært god nok til kontinuerlig å bearbeide disse dataene.

Dekker 240 km — Selv om en radar har meget stor rekkevidde, har vi begrenset radarens overvåkningsområde til 240 km, sier informasjonsdirektøren.

På grunn av jordkrumningen vil de ekkoene som ligger lengst ute, være så høyt at det er vanskelig å si noe om hva som skjer nede ved bakken .

www.met.no kan du følge nedbørsutviklingen utover kvelden.