KRISTIANSAND: Det er bare toget fra Arendal som har de helt store problemer med været i dag. Foreløpig står toget, men linja vil starte opp igjen så fort som mulig.

— Folk må bare møte opp der de pleier å møte opp. Så bringes de videre enten i buss eller taxi, sier informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup.

Grunnen til at toget ikke kommer i gang er at en av Jernbaneverkets arbeidsmaskiner har tekniske problemer.

Bussene går Bussene i Kristiansand hadde store problemer i går. Og på ettermiddagen var det bare fire regulære bussruter som gikk som normalt. I dag vil Bussen prøve å kjøre etter rutetabellen.

— Vi prøver å kjøre det meste bortsett fra Slettheia. Så får vi se om det går, sier trafikkassistent for Bussen, Torgeir Rypestøl.

Ingen drosjekø

Taxiselskapene har slitt med lange ventetider de siste dagene. Men nå ser alt ut til å gå bedre.

— Nå har vi endelig ledige biler, så det har begynt å løsne nå. Men plutselig kan det jo eksplodere igjen. Det har vært hektisk fra klokka syv fram til nå, sier Odd Christian Hagen, trafikkleder i Taxi Sør, klokka 09.30 i dag.

På Agder Taxi er det litt verre. Når Fædrelandsvennen ringer klokka ti er vi nummer tolv i køen. Det tar syv minutter før vi kommer gjennom.

— Vi har ikke noen ledige akkurat nå, men det er ikke lang ventetid. Kanskje fem minutter ser jeg her på skjermen. Tidligere har folk ventet en halv time for å komme fram på telefonen, nå er det ti bak deg i køen. Men nå vokser køen bak deg her, og jeg er her aleine, så..

Der må vi avslutte samtalen med trafikklederen i Agder Taxi, Per Anders Johnsen, som har det litt travelt likevel.

En time for Color Line

Color Line måtte i går kansellere to avganger. I dag tidlig la ferga ut fra Kristiansand 15 minutter etter tida.

— Det ser ut til at vi kan bli litt forsinket ned til Hirtshals. Det er så mye vind og sjø så vi regner med en times forsinkelser. Men det er ikke det helt store, sier markedssjef i Color Line, Odd Grønber.

Fuglene synger på Kjevik

— Her går det utmerket. Fuglene synger og sola skinner, sier vaktsjef i Avinor, Christian Jacob.

Vi kan vel med sikkerhet si at det ikke er været Jacob sikter til, men at alle rutene går som de skal.