KRISTIANSAND: I e-postene han har mottatt blir Benestad kalt både kristennazist, kristenpakk og rasist. Enkelte ber ham brenne i helvete, mens han i en e-post blir truet med å bli oppsøkt hjemme for å bli skambanket.

— Dette er resultatet av en lang prosess der det har vært et slags meningsdiktatur i mediene, og der vi som er mot en slik lov systematisk blir fremstilt som homofobe, sier Øivind Benestad til Fædrelandsvennen.

Benestad antar han har fått mellom 40-50 e-poster med hets og trusler. De har enten gått til han selv eller til nettstedet morfarbarn.no.

— Sånne mailer er tegn på at man ønsker å skremme sine meningsmotstanderer til taushet. Det er blitt en vanlig taktikk i dette spørsmålet, sier Benestad.

Vanskelig debatt

Han viser utdrag fra brevene i forbindelse med at Magnhild Meltveit Kleppa har gått ut og fortalt om hetsen hun ble utsatt for etter at hun forandret syn i spørsmålet om kjønnsnøytrale ekteskap.

— Jeg har mottatt slike brev et par år, men har ikke ønsket å trekke dem fram i den offentlige debatten. Men når det nå blir kjørt fram at Kleppa har mottatt slike mailer, ønsker jeg å si ifra om at dette skjer på begge sider, sier Benestad.

Han mener media og meningsmotstandere har vært med på å skape en offentlig debatt der det er greit til å stemple han og hans meningsfeller som ekstremister og homofober.

— De vil tydeligvis prøve å få det til å virke som om man er fundamentalist dersom man mener at ekteskapet er forbeholdt mann og kvinne. At jeg mener det samme som kirkemøtet og ni biskoper betyr visst ingen ting.

— Burde ikke Kleppa si fra om hatmailene hun har fått?

— Jeg vil vel ikke si at det er galt, men det kan virke som om hun har latt seg bruke i et mediespill, sier Benestad.

Avsporing

Øivind Benestad har siden 2005 jobbet med aksjonen MorFarBarn der formålet er å forhindre en kjønnsnøytral ekteskapslov.

— Det jeg er overrasket over, er at vi som forsvarer norsk lov og ønsker å bevare den slik den er i dag, blir utsatt for denne type angrep.

Han godtar ikke at han selv har brukt så sterke argumenter i debatten at han må forvente å bli utsatt for slike angrep.