KRISTIANSAND: – Det hele er nokså frekt. Svindlerne ser en leilighet som er til leie her og så lager de en egen annonse hvor de forsøker å få folk til å betale forskudd, forteller Gjert Erik Karlsen ved Agder Politidistirkt. Politiet ønsker nå å advare publikum.

Ett av mange

– Det har nå vært forsøk på svindel i Kristiansand. De som står bak har før drevet med dette i Oslo, Bergen og Trondheim, sier Karlsen.

Mange studenter leter nå etter plass å bo til høstens studier. En 20 år gammel kvinnelig student, som ønsker å være anonym, ble forsøkt svindlet da hun lette etter leilighet i Kristiansand.

– Det lå en leilighet på nettstedet hybel.no som jeg syntes var mistenkelig billig, og det lyste en varselslampe for meg. Men jeg tenkte det ikke ville skade og høre, forteller studenten.

Hun sendte en e-post, og fikk svar fra en kvinne på engelsk.

– Eieren skrev at hun bodde i Liverpool og at ikke kunne komme til Norge. Etter mange spørsmål om personopplysninger, ville hun ha et depositum på forskudd. Da skrev jeg tilbake at jeg ikke var interessert i å betale for noe jeg ikke har sett, forteller studenten.

Gikk til politiet

Hun fikk i svar en e-post på et ukjent språk som hun oppfattet som truende. Hun besluttet så å gå med saken til politiet.

– I denne saken har vi fått bekreftet at den egentlige eieren ikke hadde noe med dette å gjøre, forteller Karlsen.

Politiet opplyser at de ikke etterforsker svindelforsøket fordi e-posten kommer fra utlandet.

Navnet som svindleren benyttet, er det samme som ble brukt i et svindelforsøk for en leilighet på St. Hanshaugen i Oslo.