FARSUND: — Dette ser veldig bra ut, sier en lettet og fornøyd hovedtillitsvalgt Andreas Albrektsen til fvn.no.

Storkunder bidrar

Avtalene som er kommet i stand med flere av CTFs største kunder, deriblant BMW, Porsche og Ferrari sikrer bedriftens produksjonsgrunnlag til 28. juli 2009. Avtalene skal signeres med flere av CTFs største kunder. Pengestrøm fra BMW, Porsche og Ferrari skal sikre bedriften produksjonsgrunnlag fra klokka 23.00 onsdag kveld, til 28. juli 2009. Bobestyrer Wiker ville ved 21-tiden onsdag kveld ikke si hvilken kunde som foreløpig ikke har signert.

— Jeg har aldri vært så positiv som nå, men jeg venter altså fortsatt på klarsignal fra én av disse tre. Jeg ville ikke si hvem jeg venter på – dette er kunder jeg skal ha et forhold til i lang tid fremover, sa Wiker.

I Farsund var likevel Albrektsen glad etter allmøtet onsdag morgen, hvor det ble klart at driften trolig er sikret.

— Nå er vi veldig glade. Nå kan en stor andel av våre ansatte puste lettet ut. De har en jobb å gå til også de neste månedene, sier Albrektsen, som anslår at rundt 150 ansatte vil være i bedriften de kommende månedene.

Nykjøpt tid

Samtidig gir den nykjøpte tiden nye muligheter for å jobbe med langsiktige løsninger.

— Nå får vi tid og ro til å finne nye eiere som kan sikre en permanent drift ved fabrikken, sier Albrektsen.

Hovedtillitsvalgt Albrektsen var full av lovord over jobben bobestyrer Håvard Wiker har nedlagt de siste ukene.

— Han har gjort en kjempebra jobb. Han har stått på både sent og tidlig, både for kreditorer og for oss som ansatte. Han har jobbet for å tilfredstille begge parter, sier Albrektsen, som mener dagens avtale er veldig god for både kreditorer og ansatte.

Albrektsen sier situasjonen likevel ikke bare er enkel.

— Vi er jo litt fortvilet over at vi fremdeles ikke har en permanent løsning, men jeg mener denne avtalen som nå er på plass sier sitt om at vi har gode produkter som kundene våre vil ha, og at ingen andre kan gjøre den jobben vi gjør, sier han.

Allerede under et allmøte tidlig onsdag ble det klart at mange av de ansatte trolig har en jobb å gå til det neste halvåret.

Tidligere direktør Roger Cockroft trakk seg fra stillingen etter uenighet med eierne. Går alt etter planen kommer han tilbake som direktør for fabrikken.